Arkisto kuoron esiintymisistä

 
 

Kaaderilaulajien syyskauden päätapahtuma on jo vuosia ollut isänpäivän viettoon liittyvä kahvikonsertti ja tälläkin kertaa se järjestettiin isänpäivän aattona lauantaina 9.11.2013. Pitkään aikaan näitä tilaisuuksia ei ole tarvinnut erityisemmin markkinoida, vaan tälläkin kertaa Maanpuolustuskorkeakoulun juhlasali täyttyi kuoromme uskollisista ystävistä. Tieto kulkee ja aina tulee myös joitakin uusia kuulijoita paikalle.

 
  Ennen konsertin alkua kuoro kokoontui Sankariaulaan, missä järjestettiin kunnianosoitus sodissa kaatuneiden kadettiupseerien muistotauluilla. Arvokas tilaisuus päätettiin perinteiseen tapaan Jean Sibeliuksen "Ateenalaisten lauluun". isanp2p

 

Toivo Kuulan juhlavuoden kunniaksi konsertin ohjelma oli rakennettu siten, että se alkoi ja päättyi Kuulan teoksiin. "Eteläpohjalainen piirilaulu" toimi eräänlaisena alkufanfaarina ja
"Nuijamiesten marssi" huipensi tilaisuuden tunnelman. Väliin mahtui niin G Malmstenin meriaiheisia valsseja, T Rautavaaran balladi, romansseja kuin marssimusiikkiakin.


isanp13p
  Oman lisävärinsä monipuoliseen ohjelmaan toivat kadettien kvartetti sekä kuoron 1. tenorin Hannu Rantalan esittämät yksinlaulut. Näin laaja ohjelma edellytti luonnollisesti väliaikaa kahvitarjoiluineen. Ohjelman lomassa luovutettiin kunniajäsen, eversti Esko Niemiselle Kaaderilaulajien pienoislippu n:o 9 ja lopuksi kukitettiin konsertin solisti sekä taiteellinen johtaja. Ylimääräisinä kuoro esitti päätteeksi unkarilaisen kansanlaulun "Eversti saa pojan" sekä "Porilaisten marssin".
isanp6p


isanp10p

  Vankka perinne on tietysti myös konserttia seuraava karonkka, joka järjestettiin paikallisella upseerikerholla. Laulajien ja heidän daamiensa lisäksi mukaan oli lähtenyt ilahduttavan suuri määrä muita samanhenkisiä ystäviä.
 
 
© Kaaderilaulajat 2007