Arkisto kuoron esiintymisistä

  Kuoro avasi syyskauden 2011 järjestämällä 9.- 10.9. tutustumis- ja laulumatkan avec länsirannikolle yhteistoiminnassa Luvian perinteikkään mieskuoron kanssa.
Kaikkiaan retkelle osallistui 40 henkeä, joista 22 laulajaa. Matka tehtiin tilausbussilla.

Ensimmäinen kohde oli Vuojoen kartano Eurajoella, missä nautittiin maittava lounas upeassa kartanomiljöössä ja kuultiin asiantunteva esitys kartanon sekä koko alueen historiasta. Alkumatkasta bussissa ilmennyt tekninen vika aiheutti runsaan tunnin viivästymisen, josta syystä tutustumiskierros kartanoalueella jätettiin pois.
vuojoki p
  Luvian kirkolle saavuttiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ja isäntäkuoro otti meidät lämpimästi vastaan seurakuntakeskuksen tiloissa. Heti tämän jälkeen kuorot aloittivat harjoittelun ja rouvat vietiin tutustumiskierrokselle.

Kirkkokonsertti alkoi kello 18 Kaaderilaulajien osuudella. Luvian Mieskuoron esittämien teosten jälkeen kuorot yhdessä päättivät konsertin Klemetin, Madetojan ja Sibeliuksen tunnetuimpiin kuorokappaleisiin.


ohjelma1
luvia2 p IMG 4608 p
  Konsertin jälkeen siirryttiin Laitakarin satama-alueelle, missä saimme aluksi kauniissa syysillassa tutustua luvialaisten uusimpaan ylpeyden aiheeseen, perinnekaljaasi Ihanaan.
Laivanrakennustaito perinteisin menetelmin on täällä tallella ja työn jälki todettiin yksityiskohtia myöten ensiluokkaiseksi.

Laitakarin Messi oli karonkkapaikaksi mitä hienoin. "Kotisataman kalapöytä" jäi kaikkien mieliin ja karonkkajärjestelyt olivat muiltakin osin onnistuneet erinomaisesti. Voidaan sanoa, että tapahtuma täytti karonkalle asetetut tavoitteet yli odotusten.

luvia8 p
ihana2 p
  lu10f p laitakari p
  luvia7 p luvia12 p
  Yöksi Kaaderilaulajat siirtyi Raumalle majoittuen hotelli Kalliohoviin. Seuraava päivä aloitettiin tutustumalla Rauman merimuseoon museonjohtaja, merikapteeni Hannu Vartiaisen opastuksella. Moni mukanaolleista vakuutti tulevansa uudelleen ajan kanssa, niin pintapuoliseksi jäi tunnin mittainen visiitti merenkulkuperinteitä tihkuvassa museossa.

lu11b p

 
Pyhän Ristin kirkossa saatiin seikkaperäinen selvitys maamme ainoan jäljelläolevan fransiskaaniluostarikirkon historiasta ja saimme myös tilaisuuden testata kirkon akustiikkaa. Kierros Vanhan Rauman keskeisillä alueilla vakuutti kuorolaiset siitä, että aluetta ei turhaan ole sisällytetty Unescon maailmanperintökohteitten luetteloon.
lu12 p
  Lounaspaikaksi oli valittu Villa Tallbo, upea pitsihuvila Petäjäksen vanhassa, arvokkaassa huvilamiljöössä. Hienon aterian jälkeen olikin jo kiire retken viimeiseen kohteeseen, palvelutalo Saga-Kanalinrantaan. Laulutervehdys asukkaille oli hyvä päätös matkalle ja kahvitarjoilun jälkeen kuoro lähtikin kotimatkalle.

lu13b p
  IMG 3026 p lu15 p
  Matkan tarkoitukseksi oli aikanaan kirjattu
- jäsenistön, rouvat ml, yhteishengen kohottaminen,
- tutustuminen merisuojeluskunnan kuoron perinteitä vaalivaan, tasokkaaseen Luvian Mieskuoroon ja yhteistoiminnan käynnistäminen sen kanssa,
- tutustuminen Rauman seudun nähtävyyksiin sekä
- Kaaderilaulajien tunnetuksitekeminen tällä alueella.

Käytettävissä olleen ajan puitteissa nämä tavoitteet saavutettiin ja molempien kuorojen taholta on todettu tapahtuma varsin onnistuneeksi. Luvian Mieskuoron puheenjohtaja Olli Hermonen kiitti Kaaderilaulajia toteamalla meidän tuoneen piristävän lisän ja vaihtelun heidän tavanomaisiin tilaisuuksiinsa. Konserttiyleisö oli osoittanut tyytyväisyyttään aplodeeraamalla vielä, kun laulajat olivat jo ulkona kirkosta ja pikaiset "ovensuukyselyt" vahvistivat tätä käsitystä. Karonkan tunnelmaa kiittelivät sellaisetkin, jotka ensin olivat hieman vastahakoisia osallistumaan koko tilaisuuteen.

Retken suunnittelusta vastasi jonkin verran paikallistuntemusta omaava kakkosbasso Pekka Tuomisalo yhdessä puheenjohtaja Heikki Hultin kanssa ja Matti Orlamo vastasi taas kerran hienosti kuoron taiteellisesta tasosta, esityskappaleitten harjoittamisesta sekä johtamisesta niin konsertissa ja karonkassa kuin muissakin tilaisuuksissa. Aktiivisesti mukana ollut kuoron kunniajäsen, Esko Nieminen kiitteli aivan erityisesti Laitakarin Messissä toteutettua yhteistä karonkkaa pitäen sitä parhaana karonkkana ainakin tämän kuoron historiassa.

villa-tallbo3 p
lu10g p