Arkisto kuoron esiintymisistä

 

Kevätkonsertti 2011 oli samalla Kadettikunnan 90-vuotisjuhlakonsertti.

Niinpä taiteellinen johtaja Matti Orlamo oli musiikkilautakunnan tukemana rakentanut ohjelman, joka jakautui selvästi kadettiperinnettä käsittelevään sekä toisaalta keväiseen osaan.

IMG 0816 p
Ohjelman monipuolistamiseksi ja nuorentamiseksi mukaan oli kutsuttu kvartetti Kadettikuorosta sekä saksofonivartetti Musiikkiopisto Juvenaliasta.
IMG 2713 p
  Konsertin avausnumerona kuultiin John Williamsin "Olympiafanfaari" neljän saksofonistin esittämänä.

Heti perään Kaaderilaulajat esitti "Parolan marssin"
saksofonikvartetin säestämänä.
IMG 0811 p
 
 


Puheenjohtaja Heikki Hultin tervetulotoivotusten ja avaussanojen jälkeen kuoro esitti viisi kadettikunnan historiaan ja kadettiperinteeseen liittyvää teosta,
A Mustosen "Hurtti-ukon marssi", M Orlamon "Tohditko?", N von Weymarnin "Maanpuolustajat", M Lintulahden "Kaaderit" ja U Jokisen "Kadettiveljeys".

Orlamon J J Wecksellin tekstiin säveltämä "Tohditko?" kuultiin kantaesityksenä.

IMG 0813 p
 
IMG 0820 p

IMG 2722 p
 
Tässä yhteydessä jaettiin myös kuoron ja Suomen Mieskuoroliiton huomionosoituksia ansioituneille laulajille.
 

Nyt oli aika siirtyä kevyempään ohjelmistoon ja sen aloitti Kadettikuoron kvartetti esittämällä I Aaltosen säveltämän "Lasinkuultavan laulun" sekä monista 1970-luvun elokuvista tutun G Bonnerin ja A Gordonin hittiteoksen "Happy together".

Konsertin alkupuolisko päätettiin saksofonikvartetin esittämään B Mintzerin svengaavaan kappaleeseen "Swingin´".

IMG 0832 p
  Munkkikahvien jälkeen aloitettiin keväinen osuus saksofonikvartetin esittäessä opettajansa ja johtajansa O-P Tuomisalon sovittaman sikermän
O Merikannon rakastetuimmista teoksista.

Tuomisalon lisäksi kvartetissa esiintyivät Pauliina Kupiainen (sopraano), Saara Luoma-aho (tenori) ja Lauri Peltonen (baritoni).
IMG 0833 p
  Merikantoa saatiin kuulla jatkossakin, kun konsertin solisti Tia Svanberg tuli vuoroon esittäen Orlamon säestäminä yksinlauluina "Omenankukat" ja "Metsäkyyhkyset".

Kuoron säestämänä Svanberg lauloi lopuksi romanttisen "Miss´ soutaen tuulessa".

IMG 0902 p
IMG 0898 p
 
Ja keväisissä merkeissä jatkettiin, kun Kaaderilaulajat konsertin loppuun esitti vahvaa mieskuoromusiikkia, F Friebergin "Laulajain lippu"
ja "Kevätlaulu", E Tauben "Keväthuumaus" sekä
L Madetojan "Hän kulkevi kuin yli kukkien" ja "Kaunehin maa".
IMG 0909 p
Loppunumeroksi Matti Orlamo oli valinnut
J Sibeliuksen "Metsämiehen laulun".
Uskollinen yleisö sai ylimääräisenä taas kerran kuulla toivomansa U Jokisen "Suomi on hyvä maa" ja kaiken kruununa J Sibeliuksen "Jääkärien marssin".

Kiitettävästi oli konserttiyleisöä saapunut paikalle kauniista kevätpäivästä huolimatta ja tyytyväisenä se näytti taas kerran myös poistuvan paikalta.
 


Valtaosa kuorolaisista kokoontui puolisoineen karonkkaan, joka järjestettiin tällä kertaa ravintola Pääkonttorissa Rautatietorin kulmalla. Vähän erilainen paikka upseerikerhomiljööseen tottuneille, mutta Jorma Uotisen termein todettuna "ei huono"!

Huomionosoituksia ja palkitsemisia jatkettiin vielä täälläkin ja laulu raikui monessa eri muodossa. Eräänä erikoisuutena oli ihanien daamien miehille esittämä "Jos tulet vaimoksi minulle".

Kyllä taas kerran kannatti järjestää konsertti, jotta saatiin syy kokoontua iloiseen karonkkaan !

IMG 2726 p
 

IMG 2731 p

IMG 2740 p