Arkisto kuoron esiintymisistä

  Pitkästä aikaa kuoro vieraili täydellä vahvuudella Turussa ja konserttipaikkana oli perinteikkäällä Heikkilän kasarmialueella sijaitseva sotilaskoti.

Tapahtuman markkinointi oli täysin paikallisten vastuulla ja puuhamiehenä kuoroveli, everstiluutnantti Pentti, "Penu" Korhonen. Hyvin hän olikin onnistunut tehtävässään ja Kaaderilaulajat sai esiintyä lähes täydelle salille.
heikkila2-p
 

Konsertin alkupuolisko käsitti historiallisen katsauksen suomalaisiin sotilaslauluihin Nuijasodan ajoista lähes nykypäivään. Kahvitaukoon virittäydyttiin laulamalla yhteisesti kaikille tuttuja reippaita merimieslauluja.

Jälkipuolen aloitti vahvennettu kvartetti, joka everstiluutnantti Matti Ahtiaisen johtamana esitti kolme kuoron vakio-ohjelmistoon kuuluvaa teosta.

heikkila9 p

 

Kuoron noustua lavalle täydessä vahvuudessaan saatiin kuulla tunnelmapaloja laidasta laitaan.

Sam Sihvon jääkäriaiheisten teosten jälkeen kuoro osoitti taipuvansa jopa yltiöromanttiseen suoritukseen esittämällä N-E Fougstedtin "Romanssin, sua vain yli kaiken mä rakastan".

Seurasi sota-ajan kestosuosikkeja, F Raymondia ja G Malmstenia, minkä jälkeen hiljennyttiin Lassi Utsjoen jyväskyläläisen koulutytön runoon säveltämään teokseen "Vartiossa".

Aivan toista laitaa edusti seuraavana kuultu "Eldanka-järven jää" ja konsertti päättyi tyylikkäästi "Sillanpään marssilauluun".

heikkila5 p
 
Lopuksi kuultiin vielä ylimääräisinä "Suomi on hyvä maa" ja "Porilaisten marssi".

Konsertin juonnosta vastanneet Korhosen tyttäret, Mari ja Sanna suoriutuivat hekin tehtävästään hienosti ja vaikka ulkopuolella piiskasi syksyn ensimmäinen räntäsade, oli konserttitapahtuma kokonaisuudessaan onnistunut ja lämminhenkinen.

Kuoro kiittää vielä sotilaskotia sekä paikallisia järjestelytahoja.
juonto p