Arkisto kuoron esiintymisistä

 

"Frühlingslied - Kevätlaulu" aloitti tämänkertaisen kevätkonsertin lauantaina 24.4. klo15.00.
Raikkaan keväinen esitys sai vastapainoa
F Schubertin herkän tunnelmallisesta teoksesta
"Die Nacht - Yö". Kuoro jatkoi neljällä serenaadilla, jonka jälkeen oli sotilaslaulujen vuoro.

kevat10-25p
Konsertin alkupuolisko päätettiin J Rannanmäen Kaaderilaulajille säveltämään marssiin "Kaaderin tie". Teos valittiin nimikkokappaleeksi myös kuoron kolmanteen CD-äänitteeseen, mikä julkaistiin juhlakonsertin yhteydessä 8.11.2009.
kevat10-4p
 


Väliajan jälkeen kuultiin koloratuurisopraano Tea Luodon esittämänä ja pianotaiteilija Aija-Riikka Rannanmäen säestämänä J Straussin upea
"Kevään ääniä". Tulkinta ei jättänyt ketään kylmäksi.


H Backmanin tuttu "Sunnuntaiaamuna" saatiin kuulla Tea Luodon ja tenori Matti Ahtiaisen herkkänä duettona, minkä jälkeen jatkettiin kahdella tutulla kvartettilaululla "Nouse laulu" ja G Malmstenin
"Ilta skanssissa".


kevat10-23p
Koko kuoron järjestäydyttyä uudelleen lavalle alkoi monipuolinen ja vaativa loppuosuus.

Kansanlaulun "Tuoll on mun kultani" soolo-osuudesta vastasi taas Tea Luoto. L Madetojan teokset
"Suvi-illan vieno tuuli" ja "Soita somer, helkä hiekka" sekä S Palmgrenin "Sjöfararen vid milan" osoittivat erityisen selvästi, kuinka kuoron taiteellisen johtajan, Matti Orlamon taitava, uupumaton työ on tuottanut tulosta. Kuoro on kohonnut taas kokonaan uudelle tasolle ja oli havaittavissa, kuinka myös laulajat itse nauttivat osaamisestaan.

Konsertin päätösnumero, T Kuulan "Nuijamiesten marssi" oli valintana täydellinen.

Konsertin juonnosta vastasi kommodori Markus Aarnio.
kevat10-24p
 
kevat10-22p
 


Ohjelma kokonaisuudessaan oli monipuolinen ja hienosti rakennettu. Pikkukappaleista koostunut alku kasvoi kohti loppuhuipentumaa. Ylimääräisinä kuoro esitti "Porilaisten marssin" ja "Suomen laulun". Viimemainitun johti musiikkineuvos Arvo Kuikka saatuaan sitä ennen vastaanottaa Kaaderilaulajien pienoislipun numero 6.
Isänmaallisen hengen kohottamiseksi laulettiin vielä ennen kotiinlähtöä J Sibeliuksen "Ateenalaisten laulu".

IMG 3078p

 

Karonkkaan kuoro kokoontui tällä kertaa ravintola Zinnkelleriin Meritullinkadulle. Aterian ajaksi
sijoituttiin kahteen saliin, mutta ohjelmasuoritusten ajaksi kokoonnuttiin joustavasti kaikki yhteen. Eräiden huomionosoitusten ja kiitosten jälkeen ilta eteni tietysti laulun merkeissä.

Tea Luoto yltyi huikaiseviin suorituksiin sekä yksin että yhdessä Matti Ahtiaisen ja mukaan
liittyneen puolisonsa, bassolaulaja Jussi
Ahvenjärven kanssa.

Väki väheni, mutta jäljellejääneiden mielestä tunnelma tiheni, seurasi kvartettilauluja eri kokoonpanoilla, sooloja ja yhteislauluja. Ryhmä kuorolaisia oli Aarno Suorsan johdolla valmistanut tähän tilaisuuteen Ilkka Aaltosen sovittaman jenkan "Valomerkin jälkeen". Useille läsnäolijoista oli uusi kokemus myös Pekka Tuomisalon esittämä perinnelaulu "Simpun potpuri". Kotiinlähtöä valmistava C Rinckin "Ilta" tuli yllätyksenä niin kuulijoille kuin "duettopari" Sirkka ja Pekka Tuomisalollekin.


Onnistunut konsertti toi odotettua vaihtelua koleana jatkuvaan kevätkauteen ja sai heti kiittelevää palautetta. Karonkka puolestaan osoitti, että se voi onnistua tavallisuudesta poikkeavassakin tilassa, kunhan spontaania valmiutta ohjelman
suorittamiseen löytyy.
kevat10-7p

kevat10-13p

kevat10-10p

kevat10-14p

kevat10-21p